Справа про заволодіння майном «Нафтогазу»: є нові деталі

20:45, 21 апреля 2020
ВАКС відмовив у скасуванні арешту майна юрособи, яка фігурує у справі.
Справа про заволодіння майном «Нафтогазу»: є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У ВАКС розглядається справа щодо обвинувачення 4-х осіб у заволодінні майном НАК «Нафтогаз України» обсягом близько 1,5 млрд грн. У цій справі також здійснюється кримінальне провадження щодо двох юридичних осіб, що є однією із перших в Україні аналогічних справ, і першою подібною справою у ВАКС, передає прес-служба суду.

«Представник юридичної особи, щодо якої здійснюється кримінальне провадження, звернувся із клопотанням про скасування арешту майна - коштів на рахунках, що були арештовані до передачі справи до суду. Він просив скасувати арешт у частині заборони розпорядження та здійснення платежів із виплати заробітної плати та платежів до державного та місцевого бюджетів (податків). Прокурор не заперечував проти його зняття.

Застосувавши двоскладовий тест, передбачений КПК України для розгляду питань скасування арешту майна, суд відмовив у скасуванні арешту майна юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Такого висновку суд дійшов, пересвідчившись у відсутності відповідних підстав, а саме переконався у обґрунтованості накладеного арешту та у тому, що на час розгляду клопотання не відпала потреба для його застосування», — йдеться у повідомленні.

У ВАКС нагадали, що за версією слідства колишні керівники товариств і їх фінансові директори упродовж 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, придбавши за пільговою ціною природний газ в НАК «Нафтогаз України» начебто для виробництва теплової енергії для населення, але насправді газ використовувався для промислових потреб.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 28 січня колегія суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання захисників обвинувачених про направлення кримінального провадження щодо розкрадання природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн з Вищого антикорупційного суду до Миколаївського районного суду Львівської області. 

Також ВАКС розгляне справу щодо розкрадання газу НАК «Нафтогаз». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва