Розгін Майдану: екс-керівники силовиків постануть перед судом

18:23, 22 апреля 2020
30 листопада 2013 року правоохоронці, з метою виконання злочинного наказу, організували та забезпечили незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян.
Розгін Майдану: екс-керівники силовиків постануть перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До суду скеровано обвинувальні акти відносно колишнього заступника начальника управління громадської безпеки ГУ МВС України в місті Києві та колишнього заступника начальника управління — начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки Головного управління МВС України в місті Києві. Про це повідомляє офіційний сайт ДБР.

Екс-правоохоронці обвинувачуються у незаконному перешкоджанні проведенню мирних зборів громадян (ст. 340 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань. Процесуальне керівництво — прокурори Офісу Генерального прокурора.

«Слідством встановлено, що 30 листопада 2013 року правоохоронці, з метою виконання злочинного наказу, організували та забезпечили незаконне перешкоджання проведенню зборів громадян.

Унаслідок таких дій співробітники полку міліції особливого призначення «Беркут» витіснили близько 300 учасників мітингу від Монументу Незалежності та пам’ятника засновникам Києва у напрямках вулиць Інститутська, Архітектора Городецького та Хрещатик», — йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, пов’язаних із незаконним перешкоджанням проведенню мирних зборів громадян під час Революції Гідності, триває.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР спільно із прокурорами Офісу Генерального прокурора провели експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації умисних вбивств та заподіяння вогнепальних тілесних ушкоджень учасникам акцій протесту під час Революції Гідності, зокрема за подіями 18-20 лютого 2014 року. 

Крім того, стали відомі деталі щодо особи, яка підозрюється у катуванні мітингувальників.  

Разом з тим, слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, спільно із прокурорами Офісу Генерального прокурора, повідомили громадянину про підозру у наданні слідчому судді завідомо неправдивих показів з метою звільнення з-під варти колишнього слідчого Дніпровського райуправління міліції ГУ МВС України в місті Києві (ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України). 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду