Справа Майдану: ДБР підозрює чоловіка у наданні неправдивих показань на користь слідчого МВС

19:38, 17 апреля 2020
Слідчий незаконно скерував до суду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох учасників Євромайдану
Справа Майдану: ДБР підозрює чоловіка у наданні неправдивих показань на користь слідчого МВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках, Державного бюро розслідувань, спільно із прокурорами Офісу Генерального прокурора, повідомили громадянину про підозру у наданні слідчому судді завідомо неправдивих показів з метою звільнення з-під варти колишнього слідчого Дніпровського райуправління міліції ГУ МВС України в місті Києві (ч. 2 ст. 384 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідства, слідчий суддя на підставі завідомо неправдивих показань громадянина  звільнив з-під варти колишнього слідчого міліції, застосувавши до правоохоронця більш м’який запобіжний захід. Вказаний слідчий 18 лютого 2014 року незаконно затримав, повідомив про підозру в організації масових заворушень та скерував до суду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох учасників Євромайдану.

Завдяки показанням підозрюваного, після звільнення з-під варти судом, слідчий намагався втекти на тимчасово окуповану територію України. Однак, завдяки професійній роботі правоохоронців, працівників Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України, колишній слідчий міліції постав перед судом.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ДБР спільно із прокурорами Офісу Генерального прокурора провели експеримент у кримінальному провадженні за фактом організації умисних вбивств та заподіяння вогнепальних тілесних ушкоджень учасникам акцій протесту під час Революції Гідності, зокрема за подіями 18-20 лютого 2014 року. 

Крім того, стали відомі деталі щодо особи, яка підозрюється у катуванні мітингувальників.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду
  • Лариса Житняк
    Лариса Житняк
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду