Національний банк знизив облікову ставку: що відомо

14:25, 23 апреля 2020
Тепер облікова ставка становить 8%.
Національний банк знизив облікову ставку: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НБУ продовжує пом’якшувати монетарну політику, тому прийняв рішення знизити облікову ставку. Про це повідомляє прес-служба фінансового регулятора.

«Ціни зростають повільно. Навіть попри ажіотажний попит на деякі товари на початку карантину та послаблення гривні у березні. Інфляція становила 2,3% у березні та залишилася низькою у квітні.

Ціни продовжать зростати помірно упродовж усього року. Інфляція за підсумками 2020 року становитиме 6%. Тобто залишиться у цільовому діапазоні.

Витрати держави на підтримку бізнесу та громадян частково компенсують падіння доходів, а тому і попиту на товари та послуги. Але споживчий попит все ж залишаться пригніченим навіть після карантину. Це стоятиме на заваді росту цін понад цільовий показник.

Українська економіка відновиться у другому півріччі 2020 року. Зокрема завдяки зниженню облікової ставки та витрат держбюджету на підтримку економіки.

Економіка України скоротиться на 5% за підсумками 2020% через пандемію, обмеження та світову кризу. Але наше зростання відновиться у наступні роки на рівні 4%.

Реалізація прогнозу залежить насамперед від продовження з МВФ, тривалості пандемії та карантинних обмежень. Національний банк очікує отримати перший транш від МВФ на $2 млрд у другому кварталі. Це підтримає держбюджет та дозволить збільшити резерви до $27-29 млрд у цьому та наступних роках», — йдеться у повідомленні НБУ.

Крім того, «Судово-юридична газета» повідомляла, що з 13 березня 2020 року облікова ставка становила 10% річних.

Національний банк України запевнив, що на час карантину банківська система працюватиме у звичайному режимі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва