«Мінував» державну установу, магазин та церкву: в Одесі затримано зловмисника

19:55, 28 апреля 2020
Матеріали проваджень за обвинуваченням затриманого у «мінуваннях» скеровані до суду.
«Мінував»  державну установу, магазин та церкву: в Одесі затримано зловмисника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Одесі затримати чоловіка, який надсилав неправдиві повідомлення про мінування об'єктів інфраструктури. Про це повідомляє Приморський відділ поліції в Одесі.

Останнє повідомлення про загрозу вибуху зловмисник надав вчора, 27 квітня. Цього разу, за словами чоловіка, мала вибухнути крамниця.

Того ж дня поліцейські встановили місце знаходження та затримали правопорушника. З’ясувалося, що своїми діями 41-річний одесит не вперше блокує нормальне функціонування об’єктів інфраструктури та відриває від реальної роботи спецслужби. Минулого місяця, через невдоволеність життям, чоловік «замінував» міську державну установу, а ще кількома місяцями раніше – церкву, в якій нібито образили його матір. Причиною ж «мінування» магазину, що знаходиться в його будинку, порушник назвав гамір, який йому заважав.

Неправомірні дії затриманого слідчі кваліфікували за ч.2 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Телефон, з якого надійшла погроза, поліцейські вилучили, а самого чоловіка до обрання запобіжного заходу помістили в ізолятор тимчасового тримання.

Наразі, як повідомляє Приморський відділ поліції в Одесі, досудове слідство за останнім фактом триває. Матеріали проваджень за обвинуваченням затриманого у двох попередніх «мінуваннях» скеровані до суду. Відповідно до санкції статті зловмисникові загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Києві злочинці напали на магазин.

Також в Києві до 4-х років позбавлення волі засудили чоловіка за пограбування неповнолітньої.

А ще в Ірпені зухвалі грабіжники обчистили магазин техніки

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва