Чергове послаблення карантину з 1 червня: що дозволять

12:20, 25 мая 2020
В перший день літа відновлять роботу дитсадки та заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів.
Чергове послаблення карантину з 1 червня: що дозволять
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Із 1 червня в Києві планують розпочати наступний етап послаблення обмежувальних заходів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, повідомляє КМДА.

«Із першого червня, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій міста, ми плануємо відкрити дитячі садочки, спортивні комплекси та зали, фітнес-центри (окрім басейнів), дитячо-юнацькі спортивні школи, пляжі і зони відпочинку біля водойм. Також із 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів», – повідомив Віталій Кличко.

Однак відновлювати роботу дитячих секцій і таборів поки не будуть. 

Мер столиці нагадав що з 23 травня столиця розпочала другий етап послаблення обмежень. Відкрилися магазини площею до 1000 квадратних метрів. Відновив роботу у звичайному режимі наземний громадський транспорт.

«Із  дотриманням норм та регламентів, він повинен перевозити пасажирів у межах кількості місць для сидіння. У неділю, за графiком вихiдного дня, на лініях працювали: 191 автобус, понад 250 тролейбусів, 125 трамваïв. І 60 маршруток «Киïвпастрансу». Також із суботи перевозять пасажирiв i маршрутки приватних перевiзникiв. У недiлю їх в місті працювало 770 одиниць», – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, увесь рухомий склад обов’язково проходить дезiнфекцiю. У транспорті обов’язковий масковий режим – як для водiïв i кондукторiв, так i для пасажирiв.

Також сьогодні, 25 травня, в місті відкрили спортивні та дитячі майданчики у парках і скверах та на прибудинкових територіях.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що станом на ранок 25 травня в Україні зафіксовано 21245 випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 

У Києві невдовзі розпочнуть роботу сезонні ярмарки.

Також ми повідомляли, що метрополітен в Києві відновив роботу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду