Відтепер до Восьмого ААС можна потрапити за допомогою електронних документів

10:15, 29 мая 2020
В суд можна буде потрапити по додатку «Дія».
Відтепер до Восьмого ААС можна потрапити за допомогою електронних документів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 28 травня, було внесено зміни до «Правил пропуску та перебування осіб у приміщенні Восьмого апеляційного адміністративного суду та в’їзду на його територію транспортних засобів» у частині ідентифікації відвідувачів суду за документами, які посвідчують особу, в електронному вигляді з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія», передає прес-служба 8ААС.

Таким чином, тепер у Восьмому ААС забезпечено можливість відвідування адміністративної будівлі суду на підставі документів, які пред’являються (надаються) особою в електронному вигляді з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія».

«Особа, яка бажає потрапити в суд, може подавати е-паспорт громадянина України, е-паспорт для виїзду за кордон та е-посвідчення водія через мобільний додаток «Дія» як електронну копію паспорта громадянина України у формі картки та/або паспорта громадянина України для виїзду за кордон та/або національного посвідчення водія України. Пред’явлення електронних документів не потребує додаткового пред’явлення документів, що посвідчують особу, у паперовому вигляді.

Зверніть увагу, що перевірка достовірності е-паспорта громадянина України, е-паспорта для виїзду за кордон та/або е-посвідчення водія здійснюється за допомогою технічних засобів, зокрема з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду), який забезпечує отримання даних з Реєстру інформаційними ресурсами єдиної інформаційної системи МВС на запит Єдиного державного веб-порталу електронних послуг «Портал Дія», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що в «Дії» запустили автоцивілку. Тепер доступні всі три водійські документи.

Також ми розповідали, чи можна застосувати замість браслету для домашнього арешту додаток «Дія»

Крім того, наразі в Україні працюють над електронною пропискою, яка з’явиться в додатку «Дія».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва