Вступна кампанія-2020: як абітурієнтам з окупованих територій вступити до ВНЗ

18:13, 2 июня 2020
Без сертифікату ЗНО мешканці окупованого Криму та ОРДЛО можуть вступити майже до 100 закладів.
Вступна кампанія-2020: як абітурієнтам з окупованих територій вступити до ВНЗ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Абітурієнти з окупованого Криму та ОРДЛО можуть вступити до українських вишів без складання Зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Так, у 2020 році абітурієнти з окупованих територій можуть вступати без ЗНО до будь-якого виша, де працюють освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна». Для цього необхідно звернутися до одного з освітніх центрів з 9 червня до 23 жовтня 2020 року.

При цьому якщо раніше абітурієнти з Криму за спрощеною процедурою вступали лише через освітні центри «Крим-Україна», а з Донбасу, відповідно, через «Донбас-Україна», то тепер мережа таких центрів розширена і для вступників доступно майже 100 вишів і технікумів.

Зазначається, що освітні центри «Крим-Україна» та «Донбас-Україна» будуть працювати з 9 червня по 23 жовтня в кожному закладі цього списку. Охочі вступити на бюджет мають подати їм заяву та заповнити освітню декларацію:

  • для вступників з Криму - не пізніше 20 серпня;
  • для вступників з Донбасу - не пізніше 22 серпня.

Вступники на контракт можуть подати заяви до 23 жовтня.

Також повідомляється, що абітурієнт без українського документа про освіту може отримати його через освітній центр. Ці абітурієнти мають скласти тільки два іспити державної підсумкової атестації - українську мову та історію України, а також один вступний іспит, який встановлює конкретний виш.

Мешканці Криму та Севастополя беруть участь у конкурсі в межах квоти №2, доступної у кожному з навчальних закладів, де будуть працювати освітні центри. А вступники з Донбасу вступають до цих закладів, беручи участь у загальному конкурсі, отримавши бали за вступні іспити.

Абітурієнти з Криму і Донбасу, які мають український атестат і пройшли ЗНО, мають можливість вступати до будь-якого вищого навчального закладу.

Раніше «Судово-юридичній газеті» стало відомо, що Зеленський затвердив стратегію безпечного освітнього середовища у школах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва