Україна відкриває КПВВ з Кримом без обсервації: рішення Уряду

19:57, 12 июня 2020
З 15 червня буде відновлено роботу пунктів пропуску «Каланчак», «Чонгар» та «Чаплинка».
Україна відкриває КПВВ з Кримом без обсервації: рішення Уряду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 12 червня, на позачерговому засіданні Уряду було ухвалено рішення про відновлення роботи всіх контрольних пунктів на адміністративній межі з тимчасово окупованим Росією АР Крим та м. Севастополь. З 15 червня 2020 року буде відновлено роботу пунктів пропуску «Каланчак», «Чонгар» та «Чаплинка». Про це повідомляє прес-центр міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Проведено ряд консультацій з Постійним Представником Президента України в Автономній Республіці Крим, з представниками громадськості та міжнародними організаціями щодо ситуації на адміністративній межі з Кримом. Результатом перемовин стало рішення про відновлення роботи пунктів пропуску з 15 червня», — повідомив віце-прем'єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Окрім того, для громадян, які перетинають межу, скасовується обов’язкова  обсервація, проте обов’язковим залишається необхідність дотримуватись протиепідеміологічних вимог – це контроль температури тіла і використання захисних масок та рукавичок. Крім того, всі, хто перетинає межу, дають письмову згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «Дій вдома». Порушникам цієї умови загрожує штраф 17 тис грн.

«Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України ініціює звернення до командування ООС з метою зміни розкладу роботи пунктів в’їзду-виїзду в Донецькій та Луганській областях. Мета – змінити час роботи пунктів з урахуванням погодних умов та сонячної активності. Тривале перебування на відкритому повітрі під сонцем може спричинити шкоду громадянам, особливо тим, які мають хронічні хвороби. Пропонується дозволити перетинати кордон в ранкові та вечірні часи, але з обов’язковим дотримання всіх протиепідеміологічних заходів», — сказано у повідомленні.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що з 10 червня відновили роботу 2 КПВВ на Донбасі — «Мар’їнка» та «Станиця Луганська». 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси