Чи можна штрафувати Зеленського: Хмельницький суд звернувся до Верховного Суду за роз’ясненням

11:36, 19 июня 2020
Суд розглянув адмінпротоколи щодо чиновників з Хмельницького за «кавування» у місцевому кафе разом із Президентом.
Чи можна штрафувати Зеленського: Хмельницький суд звернувся до Верховного Суду за роз’ясненням
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 19 червня, Хмельницький міськрайонний суд розглянув адмінпротоколи щодо порушення карантинних вимог Президентом України та ще шістьма особами. Серед них - голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет та міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.  Про це інформує місцеве видання ye.ua.

Так, адмінпротоколи складені за фактом порушення карантину високопосадовцями під час робочого візиту Володимира Зеленского до Хмельницького. Зокрема, чиновники, попри карантин, зайшли у місцеве кафе та випили там кави. Зазначається, що на суд відповідачі не з'явилися. Раніше ми писали про причину, через яку Зеленський не поїхав до суду. 

Наразі суд вже виніс рішення щодо очільника Хмельницької ОДА Дмитра Габінета. Йому призначили штраф за порушення правил карантину 17 тисяч гривень. Також він має сплатити 420 гривень судового збору. Рішення суду поки не набуло законної сили та може бути оскаржене.

Адмінпротокол щодо міського голови Олександра Симчишина також розглянули. І за рішенням суду призначили 17 тисяч штрафу та 420 гривень судового збору. Рішення суду поки не набуло законної сили та може бути оскаржене.

Однак щодо рішення по адмінпротоколу на президента Володимира Зеленського — суд прийняв рішення звернутися до Верховного Суду, щоб той розтлумачив, чи можна штрафувати Президента через його недоторканність.  

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в мережі стали бурхливо обговорювати фотографію, на якій Президент Володимир Зеленський п'є каву в одному із закладів Хмельницького в оточенні чиновників під час карантину. 

Пізніше Президент заявив, що готовий заплатити штраф за порушення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва