Денис Шмигаль та Дмитро Разумков привітали українців з Днем Конституції

10:04, 28 июня 2020
За словами голови Уряду, найважливішою роллю української Конституції – є об`єднання громадян.
Денис Шмигаль та Дмитро Разумков привітали українців з Днем Конституції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та голова Верховної Ради Дмитро Разумков привітали громадян з Днем Конституції України.

«Дорогі співвітчизники!

Від імені українського Уряду, від себе особисто щиро вітаю всіх вас із Днем Конституції – одним із визначальних свят Української держави.

Чи не найважливіша роль української Конституції – об`єднавча. Документ, який з`явився на світ внаслідок тривалого суспільного діалогу, показав: наші громадяни вміють бути разом, знаходити непрості компроміси, об`єднуватися – заради досягнення спільної мети та спільного державотворчого інтересу.

Сьогодні, у непростий час, ми здійснюємо важливі реформи, від яких залежатимуть життя і добробут кожного українця: продовжуємо працювати на економічний та політичний розвиток, не забуваючи про соціальну складову. Й імпульсом для цих дій служать державотворчі принципи, записані у наш Основний Закон.

З Днем Конституції! Зі святом вас!», — йдеться у привітанні Дениса Шмигаля.

«Шановні українці!

24 роки тому було затверджено Основний Закон нашої держави - Конституцію України. З того часу вона не раз ставала об’єктом політичних баталій і точкою єднання. Але Конституція є нашим щоденним нагадуванням про те, що має залишатися незмінним в Україні: життя людини як найвища цінність, свобода та демократія, національна єдність і верховенство права.

Конституція - найкращий маркер демократичності держави. Історія доводить, що наш волелюбний народ завжди прагнув жити у суверенній та правовій країні, адже саме на теренах України ще 1710 року було написано та затверджено першу у світі Конституцію - «Пакти й Конституції прав і вольностей Війська Запорізького» Пилипа Орлика.

Сьогодні  держава потребує швидких та кардинальних змін у різних сферах життя. Але головне наше завдання - втілювати, захищати, дотримуватися та не давати нікому порушувати Основний Закон України. Конституція є реальним фундаментом незалежної країни, гарантом прав та свобод її громадян, базових правил життя і функціонування держави та підтвердженням самостійності України.

Із Днем Конституції України!», — зазначив у своєму привітанні Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Володимир Зеленський привітав громадян з Днем Конституції України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України