Відставка Якова Смолія: в НБУ та Офісі Президента зробили заяви

08:17, 2 июля 2020
В НБУ зазначили, що розділяють його перестороги щодо систематичного політичного тиску.
Відставка Якова Смолія: в НБУ та Офісі Президента зробили заяви
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Після відставки голови Національного банку України Якова Смолія в НБУ зробили заяву щодо його рішення. Правління Нацбанку зазначило, що поважають рішення голови. Відповідна заява з’явилась у прес-службі банку.

«Члени Правління Національного банку України поважають рішення Голови Національного банку щодо відставки та розділяють його перестороги щодо систематичного політичного тиску.

Правління вважає своїм обов’язком наразі продовжувати роботу для збереження макрофінансової стабільності та інституційної спроможності Національного банку.

Правління закликає Президента, Уряд та політиків ефективно взаємодіяти з центральним банком та дати Національному банку змогу виконувати функції, покладені на центральний банк Конституцією України та Законом України «Про Національний банк України», — йдеться у заяві.

У свою чергу, в Офісі Президента України Володимира Зеленського повідомили, що правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності.

«Нашим безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України, про що неодноразово зазначав Президент України. Правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності.

Національний банк України разом з урядом повинні продовжувати реалізацію зваженої монетарної та фіскальної політик, що слугуватиме запорукою для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності і сприятиме економічному зростанню і відновленню банківського кредитування.

Наголошуємо, що дискусії щодо діяльності Національного банку України повинні базуватися виключно на засадах професійності та мають бути позбавлені політичного забарвлення, яке може мати негативний вплив на інституційну спроможність і незалежність Національного банку України», — повідомили в Офісі Президента.

Як раніше зазначала «Судово-юридична газета», у Верховній Раді підготували законопроект щодо зняття керівництва Нацбанку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки