У СБУ викрили незаконну схему роботи псевдооператорів мобільного зв’язку ОРДЛО

12:45, 6 июля 2020
Зловмисники видавали міжнародний трафік псевдооператорів «Фенікс» і «Лугаком» з території «Л/ДНР» та Російської Федерації за місцеві телефонні розмови українських абонентів.
У СБУ викрили незаконну схему роботи псевдооператорів мобільного зв’язку ОРДЛО
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кіберфахівці СБУ викрили та блокували протиправну діяльність організованої групи осіб, які сприяли роботі псевдооператорів мобільного зв’язку «Фенікс» і «Лугаком» з так званих «Л/ДНР». Про це інформує прес-служба СБУ.

Організували нелегальний бізнес мешканці Житомира і Києва. Вони, використовуючи спеціальне програмне забезпечення і телекомунікаційне обладнання, забезпечували підміну номерів абонентів. У такий спосіб зловмисники видавали міжнародний трафік псевдооператорів «Фенікс» і «Лугаком» з території «Л/ДНР» та Російської Федерації за місцеві телефонні розмови українських абонентів.

За висновками експертів, така діяльність завдавала шкоди репутації нашій державі як надійного міжнародного партнера у сфері організації зв’язку та захисту світових інвесторів.

Під час обшуків правоохоронці виявили документальні матеріали, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та майже 17 тисяч пакетів операторів мобільного зв’язку України, які доводять протиправну діяльність.

Відкрито кримінальне провадження згідно з ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що СБУ спільно з НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримали голову та посадовця Кіровоградської ОДА на вимаганні грошей з керівників деяких контролюючих структур регіону.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва