Працівника поліції підозрюють у вимаганні майна на суму 1 млн гривень

15:00, 16 июля 2020
Працівник Бердянського відділу поліції входив до складу злочинного угрупування й зловживав службовим становищем для віджиму майна в неблагополучних громадян.
Працівника поліції підозрюють у вимаганні майна на суму 1 млн гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівник Бердянського відділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області входив до складу угрупування, яке скоїло низку тяжких та особливо тяжких злочинів. Про це повідомили в теруправлінні Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Мелітополі.

За даними досудового розслідування, організована група складалася з 4 осіб і діяла на території Запорізької області протягом 2013 –2019 років, займалася незаконним заволодінням майном малозабезпечених, нарко- чи алкозалежних громадян.

«Підозрюваний працівник Бердянського відділу поліції, який входив до складу групи, використовуючи свої зв’язки у правоохоронних органах, здійснював пошук потенційних "жертв" серед неблагополучних громадян та використовував проти них психологічний та фізичний тиск за для привласнення їхнього майна, погрожував вогнепальною зброєю. Також за для досягнення своїх цілей, підозрюваний разом зі своїми співучасниками утримували «жертв» проти волі в спеціально підібраному житлі й оформлювали необхідні документи щодо заволодіння майном», – йдеться у повідомленні.

Збиток, завданий потерпілим, оцінюється у сумі на 1 млн грн.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Запорізької області. У разі доведення вини їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадуємо, на Одещщині копа підозрюють в розбійному нападі на песіонера. У Київській області невідомі напали на будинок журналіста.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала позиці Вищого антикорупційного суду що викривачів корупці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій .

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду