Державна реєстрація об’єктів незавершеного будівництва: назвали типові порушення

16:42, 19 июля 2020
Досить поширеною помилкою є проведення такої реєстрації за відсутності документу, що посвідчує речове право на земельну ділянку під об’єктом незавершеного будівництва.
Державна реєстрація об’єктів незавершеного будівництва: назвали типові порушення
lutskrada.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України повідомило про результати проведеного узагальнення практики діяльності Колегії Мінюсту з розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Інформація з’явилась у прес-службі відомства.

Цього разу йтиметься про державну реєстрацію прав на об’єкти незавершеного будівництва, а саме: про типові порушення, які реєстратори допускають при проведені реєстраційних дій такого типу.

▪ Досить поширеною помилкою є проведення такої реєстрації за відсутності документу, що посвідчує речове право на земельну ділянку під об’єктом незавершеного будівництва.

▪ Непоодинокі випадки порушення державними реєстраторами вимог частини 3 статті 10 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», а саме: невстановлення відповідності відомостей про речові права на нерухоме майно та їх обтяження, що містяться у Державному реєстрі прав, інформації, що міститься у поданих/отриманих документах.

▪ Також державні реєстратори нерідко приймають рішення про державну реєстрацію права власності на об’єкт незавершеного будівництва за відсутності документа, який надає дозвіл на початок виконання будівельних робіт.

За наявності вказаних порушень Колегією приймається висновок, яким Міністерству юстиції України рекомендується задовольнити скаргу та скасувати відповідні рішення державних реєстраторів як такі, що прийняті з порушенням вимог законодавства у сфері державної реєстрації прав.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст звернувся до власників земельних паїв з важливим попередженням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду