ВРП прокоментувала звернення громадських організацій про залучення їх до обговорення проекту Антикорупційної стратегії

18:01, 30 июля 2020
Громадські організації, які звернулися до ВРП із проханням долучити їх до обговорення проекту Антикорупційної стратегії, не належать до професійної суддівської спільноти.
ВРП прокоментувала звернення громадських організацій про залучення їх до обговорення проекту Антикорупційної стратегії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Вищої ради правосуддя 6 липня 2020 року надійшов проект Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки, підготовлений Національним агентством з питань запобігання корупції, із пропозицією надати зауваження та пропозиції до цього проекту. Про це йдеться на сайті ВРП.

Рішенням від 10 липня 2020 року № 2098/0/15-20 Вища рада правосуддя затвердила попередню позицію щодо проекту Антикорупційної стратегії, надіслала її до НАЗК та Кабінету Міністрів України, а також започаткувала обговорення цього проекту серед суддівської та професійної спільноти.

До ВРП надійшло понад 120 листів від судів різних юрисдикцій та рівнів, а також суддівських асоціацій з оцінками, зауваженнями та пропозиціями до проекту Антикорупційної стратегії. Для продовження фахової дискусії Вища рада правосуддя організовує обговорення в режимі відеоконференції саме серед суддівської та професійної спільноти, в якому візьмуть участь понад 70 учасників.

Проведення заходу 31 липня 2020 року у запланованому форматі надасть Вищій раді правосуддя можливість почути думку суддів та сприятиме формуванню єдиної позиції представників органів суддівського врядування та суддівського корпусу щодо проекту Антикорупційної стратегії.

Громадські організації, які звернулися до ВРП із проханням долучити їх до обговорення проекту Антикорупційної стратегії, не належать до професійної суддівської спільноти. Вони створені і діють для захисту інтересів своїх членів і жодна з них не захищає права та інтереси суддів.

У разі ініціювання представниками громадських організацій проведення публічного обговорення проекту Антикорупційної стратегії Національним агентством з питань запобігання корупції за участю представників судової влади й суддів та за умови підтримки такої ініціативи суддівською спільнотою члени Вищої ради правосуддя можуть долучитися до такого обговорення.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла про позицію Асоціації суддів господарських судів щодо Антикорупційної стратегії. 

Також ми писали про позицію ВРП та позицію РСУ

Додамо, збалансована та малоефективна діяльність таких антикорупційних інституцій, як НАЗК, НАБУ, САП, ДБР, АРМА не виправдовує створення ще однієї, шостої, інституції – Комісії з питань доброчесності. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду