Малоефективність антикорупційних органів не виправдовує створення Комісії з питань доброчесності: ВРП

11:42, 13 июля 2020
Комісія з питань доброчесності, не маючи конституційного статусу, не може здійснювати контроль над конституційним органом та над суддями.
Малоефективність антикорупційних органів не виправдовує створення Комісії з питань доброчесності: ВРП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Розбалансована та малоефективна діяльність таких антикорупційних інституцій як НАЗК, НАБУ, САП, ДБР, АРМА не виправдовує створення ще однієї, шостої, інституції – Комісії з питань доброчесності. Про це зазначила член Вищої ради правосуддя Світлана Шелест при розгляді питання про затвердження позиції ВРП щодо проекту Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки, передає прес-центр ВРП.

«Розбалансована та малоефективна діяльність п’яти існуючих антикорупційних інституцій (НАЗК, НАБУ, САП, ДБР, АРМА), яку відзначило само НАЗК у проекті Антикорупційної стратегії на 2020-2024 роки, не виправдовує створення ще однієї, шостої, інституції – Комісії з питань доброчесності», — сказано у повідомленні.

Питання створення Комісії з питань доброчесності та етики з наглядовими та контрольними функціями перевірки членів судових рад та суддів Верховного Суду було предметом конституційного контролю. За висновком Конституційного Суду України, будь-який орган не маючи конституційного статусу, не може здійснювати контроль над конституційним органом та над суддями, нагадала Світлана Шелест.

Рішення Вищої ради правосуддя від 10 липня 2020 року № 2098/0/15-20 «Про затвердження попередньої позиції Вищої ради правосуддя щодо проекту Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки» за посиланням

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла,  що 10 липня Вища рада правосуддя проводила засідання, на якому розглядала питання  про затвердження Позиції ВРП щодо проекту Антикорупційної стратегії на 2020–2024 роки. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Telegram канал Sud.ua
Статус ограничено пригодных отменят: как это повлияет на мобилизацию
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва