Запуск нового ЄДР: що працює та які з’являться опції

18:44, 7 августа 2020
Для користувачів будуть доступні тільки окремі опції.
Запуск нового ЄДР: що працює та які з’являться опції
ua-reporter.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Відсьогодні і до кінця наступного тижня Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) не працюватиме, передає Офіс протидії рейдерству.

Для користувачів будуть доступні тільки окремі опції:

— сервісна послуга у формі прикладного програмного інтерфейсу ЄДР (API ЄДР);

— послуга безоплатного доступу до відомостей ЄДР.

Більш як тижнева пауза в роботі ЄДР — це нагода для суб’єктів державної реєстрації вирішити поточні справи.

Тож до запуску нового ЄДР, запланованого на 17 серпня 2020 року, представники Офісу протидії рейдерству рекомендують державним реєстраторам упорядкувати реєстраційні справи відповідно до Порядку формування і зберігання реєстраційних справ, затвердженого Наказом Міністерства юстиції України № 3267/5 від 18 листопада 2016 року, і передати їх до належного суб’єкта реєстрації.

А тим державним реєстраторам, які не є суб’єктами зберігання реєстраційних справ, радимо перевірити і передати документи для долучення до реєстраційних справ.

Нагадуємо, що згідно з положеннями частини 3 статті 29 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» протягом 3 робочих днів з дня проведення реєстраційної дії державний реєстратор має надіслати документи, подані для проведення реєстрації, відповідному суб’єкту державної реєстрації, уповноваженому зберігати такі справи.

Звертаємо увагу, що порушення вказаних строків передачі документів тягне за собою відповідальність, передбачену статтею 166-11 Кодексу Україні про адміністративні правопорушення.

Крім того, представники Офісу протидії рейдерству рекомендують державним реєстраторам приділити час вивченню профільного законодавства, зокрема ще раз перечитати Закон України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Адже практика діяльності Колегії Мін’юсту з розгляду скарг у сфері державної реєстрації свідчить про те, що під час застосування положень законодавства про ТОВ і ТДВ у державних реєстраторів виникає багато проблемних питань.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мін’юст запускає новий реєстр юридичних та фізичних осіб: Малюська назвав переваги.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду