Оновлений Єдиний державний реєстр: пояснили питання щодо прийому документів

17:25, 12 августа 2020
Прийом документів, що подаються для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань 12 серпня, має здійснюватися за допомогою оновленого програмного забезпечення.
Оновлений Єдиний державний реєстр: пояснили питання щодо прийому документів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство юстиції України повідомило, що з 19:00 11 серпня 2020 року державним підприємством «Національні інформаційні системи» введено в промислову експлуатацію оновлене програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр). Про це інформує офіційний сайт відомства.

«Підпунктом 4 пункту 2 наказу Міністерства юстиції України від 14 липня 2020 року № 2409/5 «Про деякі питання впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 17 липня 2020 р. за № 672/34955 (із змінами), передбачається можливість з 12 серпня 2020 року суб’єктами державної реєстрації здійснювати прийом документів для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань в паперовій формі без використання засобів Єдиного державного реєстру. У той же час вказаним пунктом встановлено, що після впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру проведення реєстраційних дій відбувається саме з використанням засобів цього реєстру. Обговорюване положення наказу було розраховано на ситуацію введення Єдиного державного реєстру у запланований термін (17 серпня 2020 року). Однак у зв'язку з більш раннім впровадженням оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру підпункт 4 пункту 2 зазначеного наказу втратив актуальність та не підлягає застосуванню.

Таким чином, прийом документів, що подаються для державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань 12 серпня 2020 року, має здійснюватися за допомогою оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру відповідно до вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Малюська назвав переваги нового ЄДР.

Також ми повідомляли, чи позначиться перезапуск ЄДР на строках розгляду документів, поданих для реєстрації партій. 

Нагадаємо, від 5 серпня реєстраторам був закритий доступ до реєстру юридичних осіб та ФОП. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду