«Енергоатом» не допустив НАЗК до проведення антикорупційної перевірки

13:20, 18 августа 2020
Це перший випадок, коли НАЗК не допускають до проведення перевірки.
«Енергоатом» не допустив НАЗК до проведення антикорупційної перевірки
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» заблокувало позапланову антикорупційну перевірку і не допустило співробітників Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

«НАЗК отримало низку повідомлень про можливі порушення на «Енергоатомі» від громадських організацій, народних депутатів, фізичних осіб та ЗМІ. Саме тому було розпочато антикорупційну перевірку підприємства. Проте наших фахівців просто не пустили на територію компанії», — зазначає Голова НАЗК Олександр Новіков.

Фахівці НАЗК склали акт про недопуск до перевірки, який підписав т.в.о. президента підприємства Петро Котін. Отже, він підтвердив, що підприємство свідомо перешкоджає перевірці.

У зв’язку з цим НАЗК внесе Котіну відповідний припис. У випадку повторного недопуску буде складений адміністративний протокол про невиконання законних вимог НАЗК.

«Це перший випадок, коли НАЗК не допускають до проведення перевірки. Зважаючи на це, припускаємо, що на підприємстві існують системні порушення в організації роботи щодо запобігання корупції. Прояви цих порушень можуть впливати на інтереси 35 тисяч працівників цього підприємства та безпеку всієї галузі атомної енергетики», — додає Олександр Новіков.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що НАЗК запрошує для надання пояснень колишнього суддю з Житомирщини та чиновника податкової.

Додамо, що Кабмін затвердив антикризовий план у сфері енергетики.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва