Кабмін збільшив фінансування одеського аеропорту і припинив фінансувати вінницький

14:50, 19 августа 2020
Реконструкція вінницького аеропорту не відбулася через численні скарги від учасників процедури закупівлі.
Кабмін збільшив фінансування одеського аеропорту і припинив фінансувати вінницький
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет Міністрів України збільшив фінансування реконструкції міжнародного аеропорту «Одеса» й припинив фінансування аеропорту у Вінниці. Таке рішення було прийнято під час засідання Кабміну 19 серпня. Про це у своєму Tlelegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Згідно з кошторисом для завершення робіт, які є достатніми для повноцінного функціонування аеродрому, необхідно 2 969,58 млн грн. Тобто буде збільшення загальної кошторисної вартості по І і ІІ чергах будівництва складає 117,51 млн грн.

«Аеропорт у Вінниці виключили з переліку об’єктів, на які передбачалося державне фінансування у розмірі 1013,54 млн гривень за Державною цільовою програмою розвитку аеропортів до 2023 року. У 2019 році Міністерство інфраструктури виділило 300 млн гривень на реконструкцію цього аеропорту, але фінансування не відбулося. Процедура відбору генерального підрядника на виконання будівельних робіт через численні скарги від учасників процедури закупівлі до Антимонопольного комітету тривала з червня до листопада 2019 року, коли фактично було укладено договір з генеральним підрядником», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що Кабмін включив до Державної цільової програми розвитку аеропортів на період до 2023 року проектування та будівництво аеропорту «Мукачево». Прогнозовані витрати – 30 млн гривень.

Нагадуємо, в Одесі з'явилися нові університети.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про спеціальні мита на деякі товари з Росії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва