МВД ініціює зміни до виборчого кодексу: Арсен Аваков

13:16, 21 августа 2020
Міністерство, зокрема, прагне скоротити термін охорони виборчих дільниць.
МВД ініціює зміни до виборчого кодексу: Арсен Аваков
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністерство внутрішніх справ ініціювало зміни до виборчого кодексу і готується до забезпечення прозорості виборчого процесу. Про це сьогодні, 21 серпня, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє пресцентр МВС.

«На сьогоднішній день термін охорони виборчих дільниць – 8 днів до виборів. Це дуже велике навантаження на весь особовий склад. Тому ми будемо виходити з ініціативи – охорона дільниць три дні. Цю ініціативу вже розглядає відповідний комітет Верховної Ради», — зазначив він.  

Аваков наголосив на необхідності скорегувати деякі положення законодавства, коли йдеться про перереєстрацію людей напередодні виборів, «тобто те, що прийшло на зміну відкріпним талонам».

«Якщо хтось живе у Василькові, а на момент виборів пішов і перереєструвався де-небудь у Броварах, тому що там подруга балотується в мери, наприклад. Щоб припинити таке, ми даємо одну маленьку поправку», — пояснив міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков закликав усіх учасників виборчого процесу діяти в рамках закону.

«Ми вже зараз бачимо в деяких регіонах активність, неадекватну виборчому законодавству: побудова сіток, використання підкупу виборців і так далі. Ми дуже розраховуємо, що пара-трійка публічних покарань таких діячів приведе до того, що баланс у системі буде збережено й використання сіток не буде реалізовано. У всіх інших випадках, після консультацій із ЦВК і з Громадянською мережею «ОПОРА», ми бачимо, що ми можемо забезпечити чесні, прозорі, адекватні вибори», — підкреслив міністр.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що 16 липня Верховна Рада прийняла Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення виборчого законодавства».

Додамо, що ЦВК звернулася до комітету Ради щодо надання роз’яснень з низки питань.

Також в Офісі Президента заявили, що не втручатимуться у процес підготовки та проведення виборів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва