Київ закупить близько 50 нових вагонів метро

06:00, 4 сентября 2020
ЄБРР забезпечить фінансування програми у розмірі близько 50 мільйонів євро.
Київ закупить близько 50 нових вагонів метро
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська міська рада ухвалила рішення, яке дозволить поповнити парк рухомого складу метрополітену приблизно 50 новими сучасними вагонами. Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Сьогоднішнім рішенням Київрада надала Європейському банку реконструкції та розвитку гарантію для забезпечення виконання боргових зобов’язань Київського метрополітену. Плата гарантії для забезпечення виконання зобов’язань за договором з ЄБРР становить 17 тисяч гривень. Загалом, угода дозволить придбати до 50 новеньких вагонів для столичної підземки», — зазначив голова постійної комісії Київради з питань бюджету Андрій Странніков.

У рамках програми модернізації міського транспорту столиці, Київрада 24 жовтня 2019 року затвердила угоду про співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку. Згідно з документом, ЄБРР забезпечить фінансування програми у розмірі близько 50 мільйонів євро. За ці кошти мають придбати для Київського метрополітену до 50 нових вагонів.

Сьогодні інвентарний парк вагонів налічує 821 одиницю. Щоденно в годину «пік» на лінії випускається 546 вагонів. Торік Київським метрополітеном перевезено майже 500 мільйонів пасажирів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 4G інтернет вже працює на 22 станціях столичного метро.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва