У Дніпровському райсуді Києва визволили заручників: що відомо

15:14, 28 сентября 2020
Спецпідрозділи СБУ «Альфа» та Служби судової охорони провели спільне навчання.
У Дніпровському райсуді Києва визволили заручників: що відомо
sso.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Антитерористичний центр СБУ 26 вересня провів тактико-спеціальне навчання зі звільнення заручників у Дніпровському районному суді міста Києва, передає пресслужба ССО.

«З урахуванням того, що судова установа перебуває під охороною Служби судової охорони, важлива роль у навчанні буда відведена співробітникам Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області.

Повідомлення про захоплення заручників, проведення евакуації відвідувачів та працівників установи з інших приміщень, блокування об’єкта правосуддя – це ті першочергові завдання, які виконували співробітники Служби судової охорони в межах цього навчання», — йдеться у повідомленні.

Крім того, на прилеглій території судової установи був встановлений спільник та інформатор “терористів”. Завдання на його затримання керівництво АТЦ СБУ доручило виконати саме співробітникам підрозділу швидкого реагування Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області. І судові охоронці столичного регіону впоралися із цим завданням на відмінно.

Зазначається, що керівництво Антитерористичного центру СБУ високо оцінило рівень підготовки та вишкіл судових охоронців підрозділу швидкого реагування столичного територіального управління Служби судової охорони.

Виступаючи перед особовим складом управління після завершення навчання, начальник Територіального управління Служби судової охорони у м. Києві та Київській області полковник Служби судової охорони Ігор Коваленко зазначив, що успіх проведення таких складних операцій залежить винятково від високого професійного рівня кожного учасника.

«Отож від рівня нашої підготовки залежать і життя, і здоров’я громадян», – додав полковник Служби судової охорони Ігор Коваленко.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ССО взяла під охорону Херсонський апеляційний суд.

Також взято під охорону Московський районний суд Харкова

Додамо, що співробітники Служби судової охорони почали використовувати бодікамери.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України