Вакцина від COVID: в України є три варіанти, де її дістати

18:26, 12 октября 2020
Україна постійно порушує це питання в переговорах з керівництвом ЄС.
Вакцина від COVID: в України є три варіанти, де її дістати
Mind.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україна має три способи, щоб отримати вакцину від коронавірусу. Про це заявив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Україна постійно порушує це питання в переговорах з керівництвом ЄС. Наразі вже укладені угоди з двома компаніями, йдуть перемовини ще з чотирма компаніями.

«Потрібно розуміти, що пріоритет буде наданий державам-членам Європейського союзу на укладання таких угод з конкретними компаніями щодо певної кількості вакцин. До речі, ми заявили також певну базову кількість вакцин для України, ми назвали цю цифру – вона абсолютно реалістична», - сказав Жовква.

Так, він розповів про три шляхи отримання вакцини від коронавірусу для українців: 

  • Перше – вітчизняна вакцина.

«Дійсно президент Зеленський заявив, що у нас сьогодні вже існують фармацевтичні потужності, які готові виробляти таку вакцину в Україні. Безумовно, якщо тим компаніям підійдуть наші виробничі потужності, така вакцина швидше потрапить до України. Бо, очевидно, що виробляючи її для інших країн, ми також будемо виробляти її для себе за відповідними угодами. Це один шлях. Але тут мають між собою говорити спеціалісти, фармацевти, подивитися на наші потужності, оцінити їх. Я так розумію, вони доволі потужні, ефективні і сучасні, але тут мають говорити фахівці»? - зазначив заступник Офісу президента.

  • Другий варіант – купувати надлишок вакцин у держав-членів ЄС.
  • І третій шлях – з огляду на те, що Україна веде діалог,  то ми можемо приєднатися до відповідних механізмів щодо державних закупівель й бути в черзі з країн-партнерів.

Додамо, що у Брюсселі Європейський Союз підтримав пропозицію Володимира Зеленського співпрацювати з Україною задля виробництва майбутньої вакцини від коронавірусу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки