Українські водії зможуть самі обирати номери авто

19:11, 14 октября 2020
Єдина вимога — номерні знаки повинні відповідати встановленим нормам.
Українські водії зможуть самі обирати номери авто
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кабінет міністрів дозволив водіям самостійно обирати номерні знаки для автомобілів. Це відбуватиметься під час реєстрації власного авто. Відповідне рішення члени Кабміну підтримали під час засідання уряду.  

Наразі в Україні працює така схема реєстрації та отримання номерного знака для авто: Міністерство внутрішніх справ проводить тендер на виготовлення номерних знаків. Після цього МВС передає закуплені номерні знаки регіональним центрам МВС, а ті передають номерні знаки до територіальних сервісних центрів. Лише після цього власник авто отримує номерний знак.

Така процедура вкрай громіздка та економічно невигідна. А для виготовлення номерних знаків держава витрачає зі свого бюджету більшу суму, ніж коштує сам знак.

За інформацією, відтепер номерні знаки можуть виготовляти суб’єкти господарювання, тобто юридичні особи, державні, комунальні та інші підприємства. Крім того, водії зможуть самостійно обирати номерні знаки.

Передача функції з виготовлення номерних знаків для транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, та номерних знаків для разових поїздок забезпечить економію бюджетних коштів та призведе до розвитку малого бізнесу, зазначили у МВС. 

Єдина вимога — номерні знаки повинні відповідати встановленим нормам. У МВС наголосили, що запропоновані зміни сприятимуть скороченню витрат бюджетних коштів. 

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що у МВС закликають не віддавати викрадачам авто винагороду за повернення автомобіля.

Також Зеленський підписав закон про тюремне ув’язнення за викрадення авто.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей