Розкрадання 14 мільйонів держкоштів: ВАКС взяв під варту екскерівника «Первомайськвугілля» та його пособника

12:40, 22 октября 2020
Силовики викрили корупційну схему з розкрадання майже на 14 млн грн, виділених на попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру через затоплення шахт на Луганщині.
Розкрадання 14 мільйонів держкоштів: ВАКС взяв під варту екскерівника «Первомайськвугілля» та його пособника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 21 жовтня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до колишнього виконуючого обов’язки керівника ДП «Первомайськвугілля» запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 630 тис. 600 грн. Строк тримання під вартою – 60 днів із моменту затримання. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

У разі внесення застави, на підозрюваного покладаються додаткові процесуальні обов’язки. Зокрема, він зобов’язаний здати до відповідного органу паспорти та інші документи, що дають право виїзду за кордон, а також носити електронний засіб контролю (браслет).

Також слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала керівнику однієї з приватних фірм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, тобто до 17 грудня поточного року. Альтернативою підозрюваному визначено заставу у розмірі 189 180 гривень.

Очільник приватної фірми підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191; ч. 5 ст. 191; ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191; ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Відомо, що 19 жовтня 2020 року детективи НАБУ спільно зі співробітниками УСР в Луганській області ДСР Національної поліції в Україні за процесуального керівництва САП викрили корупційну схему з розкрадання майже на 14 млн грн, виділених на попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру через затоплення шахт на Луганщині.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що посадовець вимагав та одержав через посередника неправомірну вигоду у сумі 1200 доларів від родича засудженого.

Також ДБР відкрило кримінальне провадження щодо правоохоронців, які привласнювали арештоване майно. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки