У Києві на Солом’янці висадили незвичні «макаронні» дерева: фото

07:00, 26 октября 2020
Озеленювачі Солом’янського району висадили 15 таких рослин.
У Києві на Солом’янці висадили незвичні «макаронні» дерева: фото
КП УЗН Солом’янського району
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві вулицю Левка Мацієвича, що на Чоколівці, прикрасили катальпами, які ще називають «макаронними», «слоновими» та «небесними» деревами. Озеленювачі Солом’янського району висадили 15 таких рослин.

«Це напрочуд гарне дерево, яке здатне прикрасити вулицю, зробити парк чи сквер особливим. Великі гарні листи цього дерева, які нагадують форму серця, виділяються із загальної маси рослин під час всього сезону», - зазначили у КП УЗН Солом’янського району.

Походить воно з Північної Америки, а ім'я дісталося від назви племені індіанців catawba, що трансформувалося в «катальпа». Втім, як тільки цю красуню не прозивають. Через значні розміри листя та їхню характерну форму, катальпу називають «слоновим вухом» або «слоновим деревом», а за довгі плоди-стручки - «макаронним деревом».

Також це дерево охрестили «небесним», оскільки листя катальпи виділяє специфічний сік, який рослина розбризкує навколо себе по діаметру крони. Завдяки цьому трава під катальпою уповільнюється в рості, створюючи символічне коло-німб навколо дерева.

Має рослина і ще одну назву – «дерево щастя», оскільки для індіанців ще з часів цивілізації майя воно стало не тільки джерелом інгредієнтів для цілющих відварів, але й символом віри та радості.  

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що у Києві з'явиться фонтан зі скульптурою Архістратига Михаїла.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді