В Україну намагалися незаконно ввезти зенітно-ракетні комплекси С-125 на понад 110 мільйонів гривень

17:54, 28 октября 2020
Фігуранти незаконно застосували преференцію нібито ввезення продукції для Збройних Сил України.
В Україну намагалися незаконно ввезти зенітно-ракетні комплекси С-125 на понад 110 мільйонів гривень
СБУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба безпеки України викрила схему незаконного ввезення до нашої країни трьох зенітно-ракетних комплексів радянського виробництва на понад 110 мільйонів гривень. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За попередніми даними слідства СБУ, представники вітчизняного комерційного підприємства у сфері оборонної промисловості організували протиправну схему імпорту озброєння без сплати обов’язкових платежів до держбюджету. Фігуранти незаконно застосували преференцію нібито ввезення продукції для Збройних Сил України.

Для цього вони внесли недостовірні відомості до митної декларації під час митного оформлення товару. Також для незаконного переправлення продукції через державний кордон ділки використовували реквізити афілійованої компанії з ознаками фіктивності, зареєстрованої в одній із європейських країн.

Оборудка з митним оформленням завдала збитків держбюджету на понад 20 мільйонів гривень.

«Ці зенітно-ракетні комплекси до українського війська не потрапили. Фігуранти складували їх на території однієї з логістичних баз підприємства у Київській області. За попередньою інформацією, частину незаконно ввезеного озброєння було реекспортовано за кордон», - зазначено у повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими Головного слідчого управління СБУ за ч. 2 ст. 201 (контрабанда) і ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування. Встановлюються всі обставини правопорушення для притягнення до відповідальності винних осіб.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, як працівник київського СІЗО намагався пронести наркотики в установу у зарядному блоці

Раніше у працівника СБУ знайшли арсенал зброї та наркотичні речовини

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки