Комітет з питань соцполітики розглядає встановлення розміру зарплати держслужбовцям

14:00, 2 ноября 2020
Засідання проходить в режимі відеоконференції.
Комітет з питань соцполітики розглядає встановлення розміру зарплати держслужбовцям
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Сьогодні, 2 листопада, Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів проводить засідання у форматі відеоконференції. Про це інформує пресслужба парламенту.

 

Порядок денний

Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет є головним:

 

Попередній розгляд законопроєктів:

  1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення розміру заробітної плати посадовим особам органів державної влади, місцевого самоврядування та державних підприємств (р.№ 3034, н.д. Кулініч О., Бабенко М. та інші)

- про внесення зміни до деяких законодавчих актів України щодо встановлення обмежень розміру заробітної плати керівництва органів державної влади та державних підприємств (р.№ 3034-1, н.д. Королевська Н. та інші)

  1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєктів законів:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення дотримання соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (р.№ 3949, н.д. Устенко О.)

- про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення дотримання соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) (р.№ 3949-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

  1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєкту Закону про внесення змін до Закону України "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" (щодо встановлення пенсій за особливі заслуги громадянам нагородженим Почесною Грамотою Верховної Ради України або Грамотою Верховної Ради України) (р.№ 3002а, н.д. Цимбалюк М.)
  1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєкту Закону про внесення змін до статті 28 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій за понаднормовий страховий стаж (р.№ 3023а, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)
  1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєкту Закону про внесення зміни до статті 60 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (щодо посилення пенсійного забезпечення медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я) (р.№ 4001, н.д. Макаренко М. та інші)
  1. Щодо доцільності включення до порядку денного сесії проєкту Закону про внесення змін до статті 25 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо підвищення розмірів трудових пенсій внаслідок збільшення величини оцінки одного року страхового стажу (р.№ 4011, н.д. Тимошенко Ю., Цимбалюк М. та інші)

Законопроєкти, з опрацювання яких Комітет не є головним:

  1. Проєкти законів:

- про внесення змін до Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" щодо забезпечення державного фінансування утримання дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, незалежно від форми власності закладу, в якому вони перебувають (р.№ 3391, н.д. Третьякова Г. та інші)

- про внесення змін до деяких законів України щодо збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, та державного фінансування утримання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (р.№ 3391-1, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)

  1. Проєкт Постанови про невідкладну розробку та ухвалення комплексної державної програми підвищення рівня життя мешканців сільських територій (р.№ 3549, н.д. Колихаєв І.)
  1. Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відшкодування шкоди за біль та жаль (р.№ 3605, н.д. Третьякова Г. та інші)
  2. Проєкт Закону про внесення зміни до статті 5 Закону України "Про судовий збір" щодо звільнення від сплати судового збору за подання позовів за вимогами, що виникають із трудових правовідносин (р.№ 3647, н.д. Королевська Н., Солод Ю.)
  3. Проєкт Закону про внесення зміни до Цивільного кодексу України щодо забезпечення прав осіб на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю (р.№ 3752, н.д. Третьякова Г.)
  4. Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо питань оподаткування операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів (р.№ 3825, Богданець А., Третьякова Г. та інші)
  5. Проєкт Закону про внесення змін до Митного кодексу України щодо питань оподаткування митними платежами операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів (р.№ 3826, Богданець А., Третьякова Г. та інші)
  6. Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту дітей (р.№ 3945, н.д. Шпак Л.)
  7. Проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення соціальних прав окремих категорій осіб (р.№ 3977, н.д. Фріс І.)

Інші питання:

16. Про схвалення Рекомендацій слухань у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: «Проблеми реформування системи пенсійного забезпечення».

Також «Судово-юридична газета» розповідала, що Комітет з питань правоохоронної діяльності погодив законопроєкт Міністерства юстиції про порядок заміни покарання довічно засудженим.

Раніше Гетманцев розкритикував новий законопроект щодо «євроблях».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва