Ми не підтримуємо ескалації: Зеленський відповів на звинувачення у постачанні фосфатних бомб Азербайджану

09:03, 3 ноября 2020
Зеленський відповів вірменському режисеру, який звинуватив Україну у підтримці війни.
Ми не підтримуємо ескалації: Зеленський відповів на звинувачення у постачанні фосфатних бомб Азербайджану
BBC.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський відреагував на звинувачення кінорежисера Саріка Андреасяна про військову допомогу, яку нібито надає Україна Азербайджану.

Нагадаємо, Сарік Андреасян звернувся на своїй сторінці Instagram до українського президента. Він звинуватив Зеленського, що Україна нібито продає Азербайджану фосфорні бомби. «Вчора я дивився на обпалені тіла вірменських дітей від фосфорної бомби і як з'ясувалося – це ти їх продав нашим сусідам, щоб закріпити свою дружбу з ними», – написав Андреасян Зеленському.

У свою чергу Зеленський емоційно прокоментував зазначену заяву.

«Україна ніколи й нікуди не постачала ніяких фосфорних бомб. Взагалі. Особливо в місця, де вже гаряче, і де вже багато гарячих голів, які хочуть там щось «геополітично порєшать»... Такі вкиди з’являються не вперше. Спочатку так брехали про Україну та війну на Донбасі. Потім так брехали про Україну та війну в Сирії. Тепер це з’явилося в контексті війни у Нагірному Карабасі. І все роблять одні й ті самі люди», – написав Президент на своєму Telegram-каналі.

«По-перше, Україна виступає проти будь-яких кривавих конфліктів. Ми не підтримуємо ескалації. І не підживлюємо протистояння. Просто тому, що самі переживаємо вже сьомий рік дуже жорстоку війну. І це інший емоційний фон. Ми категорично проти війн і проти провокацій на військову тематику. Підтвердженням цього є наше прагнення до миру.

По-друге, нам прекрасно відомо, хто й чому вкидає подібну «інформацію». У нас вже є імунітет до всього цього. Є він і у Європи. А вам потрібно якнайшвидше його сформувати. Бо це як ковід – дуже підступний ворог, який не знає кордонів. Тому частіше мийте руки після контактів з відомою пропагандою.

По-третє, я переконаний, що завдання всіх митців, усіх діячів культури – допомагати деескалації, гасити агресивні емоції, не посилювати суперечності й тим більше не поширювати фейки. Коли говорять митці, мають замовкнути гармати. Так?

По-четверте, в Україні проживає велика вірменська громада, яка є органічною частиною українського суспільства. Для нас це надзвичайно важливо», – зазначив Володимир Зеленський.

Раніше «Судово-юридична газета» писала що у Нагірному Карабасі відновилися військові дії. Конфлікт може набути величезних масштабів

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді