Верховна Рада не встигне ухвалити держбюджет-2021 до 1 грудня, — Гетманцев

17:20, 16 ноября 2020
1 грудня - це термін, регламентований Бюджетним кодексом, до якого проект закону про держбюджет на наступний рік має бути ухвалений у цілому.
Верховна Рада не встигне ухвалити держбюджет-2021 до 1 грудня, — Гетманцев
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Податкового комітету Данило Гетманцев заявив, що Верховна Рада не встигне ухвалити проект держбюджету на 2021 рік у цілому до 1 грудня. Про це повідомляє Укрінформ.

Так, 1 грудня - це термін, регламентований Бюджетним кодексом, до якого проект закону про держбюджет на наступний рік має бути ухвалений у цілому.

Після того, як за проект проголосували у першому читанні, Мінфін почав працювати над урахуванням усіх правок та пропозицій нардепів.

Друге читання відбудеться лише після отримання проекту бюджету від Кабміну. За словами голови Податкового комітету Данила Гетманцева, це станеться не раніше початку грудня.

Тому, на думку депутата, у строки ухвалити проект у цілому неможливо.

«Ми, вочевидь, не вкладемося у встановлений Бюджетним кодексом строк. Це вже очевидно, на жаль. Ми повинні вибачитися перед людьми, що не дотримуємося цього строку...» — зазначив глава Комітету.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що проект Держбюджету-2021 не зможе забезпечити всіх суддів посадовими окладами.

До того ж, 3 листопада на сайті Верховної Ради з’явився текст проекту Державного бюджету на 2021 рік з правками після їх розгляду комітетом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва