Юрособі повернуть майно, вилучене під час обшуку: рішення Вищого антикорсуду

11:09, 19 ноября 2020
Рішення ухвалено з огляду на те, що обшук був проведений у липні 2017 року, а відповідна інформація з цієї техніки була скопійована і перебуває в матеріалах кримінального провадження.
Юрособі повернуть майно, вилучене під час обшуку: рішення Вищого антикорсуду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

17 листопада слідча суддя ВАКС задовольнила скаргу юридичної особи і зобов’язала детектива повернути п’ять ноутбуків і чотири жорстких диски, вилучені під час обшуку. Про це повідомляє офіційний сайт суду.

Відповідне рішення ухвалено з огляду на те, що обшук, під час якого вилучено комп’ютерну техніку і носії інформації, був проведений у липні 2017 року, відповідна інформація з цієї техніки була скопійована і перебуває в матеріалах кримінального провадження. Одночасно детектив не надав слідчому судді доказів того, що ці речі мають стосунок до кримінального провадження, або що на нього накладено арешт з метою збереження речових доказів.

Слідча суддя зазначила, що за умови неможливості віднесення речей до таких, на відшукання яких надано дозвіл в ухвалі слідчого судді про обшук, відсутності підстав для тривалого утримання цих речей органом досудового розслідування у виді арешту на них, та збереження відомостей із цих речей в матеріалах кримінального провадження, подальше утримання вилучених матеріальних об’єктів не відповідає завданням і засадам кримінального провадження.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ВАКС відмовив у задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу ексзаступниці міністра юстиції.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді