У приміщенні Національної академії аграрних наук виявлено арсенал зброї: фото

18:12, 27 ноября 2020
Правоохоронці провели обшук у приміщенні НААН України.
У приміщенні Національної академії аграрних наук виявлено арсенал зброї: фото
Фото: ОГП
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У приміщенні Національної академії аграрних наук України виявлено та вилучено 4 гранатомети РПГ, патрони різного калібру, автомати АКС-У, гранати РГД-5 та Ф-1, 2 артилерійських снаряди калібру 23 мм та інше. Наразі вирішується питання про внесення відомостей до ЄРДР за фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ст. 263 КК України). Про це інформує пресцентр Офісу Генпрокурора.  

Обшуки проводилися в рамках кримінального провадження щодо укладення збиткових договорів про спільну діяльність керівництвом НААН України. Такими діями посадовці документально занижували врожайність та в подальшому привласнювали зібраний врожай. Крім того, вони здавали в оренду земельні ділянки за завідомо заниженими цінами, розтратили ввірене їм майно та кошти, виділені на закупівлю сільськогосподарської продукції та гербіцидів. У ході розслідування також досліджуються обставини можливого отримання керівництвом НААН неправомірної винагороди за прикриття вказаної злочинної діяльності, у тому числі у вигляді вартісних транспортних засобів (ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 222 та ч. 3 ст. 368 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України. Наразі проводиться комплекс слідчих та процесуальних дій для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення та причетних до нього осіб.

Зазначається, що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора в рамках розслідування кримінального провадження за фактами легалізації майна, отриманого злочинним шляхом, шахрайства з фінансовими ресурсами та отримання неправомірної вигоди проведено ряд обшуків у трьох областях України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді