Справи Майдану: суд дозволив здійснювати заочне розслідування щодо ексголови СБУ

16:03, 23 декабря 2020
Наразі Олександр Якименко переховується від слідства.
Справи Майдану: суд дозволив здійснювати заочне розслідування щодо ексголови СБУ
Источник фото: vesti.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Печерським районним судом міста Києва задоволено клопотання слідчого Державного бюро розслідувань про надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього Голови Служби безпеки України, який переховується від органів слідства та суду. Про це інформує Офіс Генпрокурора.

«Таке рішення суду надає право стороні обвинувачення на проведення досудового розслідування стосовно підозрюваного за його відсутності (in absentia)», - сказано у повідомленні.

Дозвіл надано у кримінальному провадженні за підозрою колишніх Президента України, Голови Служби безпеки України та його першого заступника, Міністра внутрішніх справ України та його заступника, командувача внутрішніх військ МВС України та інших високопосадовців в організації у складі злочинного угруповання з 18 до 20 лютого 2014 року незаконного перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, перевищення влади та службових повноважень, що призвело до настання тяжких наслідків, умисних вбивств та замахів на умисні вбивства, умисного завдання тяжких тілесних ушкоджень, а також дезертирства (ч. 3 ст. 28, ст. 340; ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 365; ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 121; ч. 1 ст. 408 КК України).

Додамо, йдеться про голову СБУ у 2014 році Олександра Якименко.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що суд дозволив проводити заочне розслідування стосовно ексглави МВС Захарова. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді