У Зеленського назвали головні завдання у відносинах з Євросоюзом у 2021 році

16:35, 2 января 2021
В України є низка завдань у відносинах з Європейським Союзом у 2021 році.
У Зеленського назвали головні завдання у відносинах з Євросоюзом у 2021 році
Джерело фото: qha.com.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Угоду про спільний авіапростір планують підписати вже на початку 2021 року. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква у своїй статті для "Дзеркало тижня".

Так, наприкінці першого кварталу 2021 року експертна місія Європейської комісії зможе надати свої висновки щодо готовності України до укладення угоди про промисловий безвіз.

«Ми розпочнемо виконання відповідних рекомендацій. За результатами маємо започаткувати офіційні переговори про укладення цієї угоди», – підкреслив чиновник.

Він додав, що у 2021 році Україна планує почати діалог з ЄС щодо залучення нашої держави до реалізації Європейської зеленої угоди.

У сфері відносин із НАТО, за словами Жовкви, важливо використати статус партнера НАТО з розширеними можливостями для наближення України до членства в Альянсі.

«Чекаємо реакції партнерів на відповідні пропозиції з цього приводу. Докладатимемо зусиль, щоб уже 2021 року відбулося повноцінне засідання Комісії Україна – НАТО на високому рівні», – наголосив політик.

Він також додав, що ключовим завданням у 2021 році є врахування євроатлантичних цілей України у рішеннях лідерів НАТО на черговому саміті.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у 2027 році ЄС міг би оголосити Україну кандидатом на членство – посол Литви.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України