Змінено розміри адмінзбору за проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців

18:43, 5 января 2021
Зміни у 2021 році відбулись на підставі зміни розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.
Змінено розміри адмінзбору за проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних  осіб – підприємців
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Південно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції м. Дніпро нагадало, що з 01.01.2021 змінено розміри адміністративного збору за проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб, фізичних  осіб – підприємців та громадських формувань, на 2021 рік.  Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Зміни відбулись на підставі зміни розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який з  1 січня 2021 року складає 2270 грн  (ст. 7  Закону України «Про Державний бюджет України на  2021 рік»).

Нагадуємо, адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Також, відповідно до частини третьої статті 26 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» державна реєстрація може проводитися у скорочені строки. Підстави, порядок та розмір плати за проведення державної реєстрації у скорочені строки встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Детальніше  з розмірами адміністративного збору на 2021 рік можна ознайомитися за посиланням», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що з 1 січня відповідно до Закону України «Про судовий збір» та Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» змінюються ставки судового збору.

Також назвали ставки судового збору за подання до господарського суду заяв та скарг у 2021 році та розміри судового збору в апеляційній інстанції у 2021 році.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва