Антикорсуд доручив повернути справу Татарова назад до НАБУ

17:51, 15 января 2021
ВАКС зобов’язав Генпрокурора розглянути клопотання щодо передачі справи заступника директора Офісу Президента від СБУ назад до НАБУ.
Антикорсуд  доручив повернути справу Татарова назад до НАБУ
Источник фото: pravda.com
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кримінальне провадження за підозрою заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова є виключною підслідністю НАБУ і САП, і має бути повернуте до Національного бюро для подальшого розслідування детективами. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє пресцентр НАБУ.

Йдеться про рішення від 13 січня 2021 року, яким зобов’язано Генпрокурора розглянути клопотання щодо необхідності передачі справи Татарова від СБУ назад до НАБУ. 

У своєму рішенні суддя ВАКС зазначає, що одним із фактів, що досліджується у межах цього провадження, є надання народним депутатом України неправомірної вигоди службовій особі. Відтак, кримінальне правопорушення за ч. 3 ст. 369 вчинене народним депутатом України і, відповідно до ст. 216 КПК України, може бути розслідуване виключно детективами НАБУ.

«Рішення про передачу справи до СБУ у подальшому може призвести до уникнення відповідальності за вчинений злочин винними, адже усі зібрані докази будуть визнані судом недопустимими через здійснення розслідування неналежним органом.

Обмежена підслідність передбачена для НАБУ і САП, визначена законодавцями як гарантія ефективного та неупередженого досудового розслідування корупційних злочинів, вчинених топпосадовцями. Закон прямо забороняє передавати справи, в яких досліджуються злочини, підслідні Національному бюро, до інших органів досудового розслідування», - сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Олег Татаров прокоментував зміну підслідності з НАБУ на СБУ по своїй справі.

Нагадаємо також, що Антикорсуд повернув клопотання прокурору про арешт Татарова.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді