На Дніпропетровщині поліцейські змушували людей вчиняти злочини: справу скеровано до суду

11:24, 16 января 2021
Злочинну організацію поліцейських на чолі з начальником судитимуть за перевищення службових повноважень та збут наркотиків.
На Дніпропетровщині поліцейські змушували людей вчиняти злочини: справу скеровано до суду
Источник фото: gp.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Київська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно восьми поліцейських Павлоградського відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, які заради «показників» змушували громадян вчиняти злочини. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Зокрема, серед підозрюваних і начальник відділу поліції та його заступник. Їм інкриміновано створення злочинної організації, перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, скоєння крадіжок та збут наркотичних речовин (ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 365, ст. 263, ст. 185, ч. 3 ст. 307 КК України).

Слідством встановлено, що протягом 2019-2020 років поліцейські з метою підвищення показників роботи змушували місцевих жителів вчиняти злочини - крадіжки, зберігання наркотичних засобів, зброї, здійснюючи на них психологічний тиск та насильство. За вчинення цих злочинів поліцейські надавали потерпілим гроші та наркотичні речовини, а в подальшому притягували їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше Київський апеляційний суд залишив під вартою начальника Павлоградського відділу поліції в Дніпропетровській області. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва