У Києві в ході масштабних перевірок знайшли 33 нелегальні будинки для літніх людей

16:10, 29 января 2021
Стосовно 9 з них вже відкрили кримінальні провадження: Кличко.
У Києві в ході масштабних перевірок знайшли 33 нелегальні будинки для літніх людей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Києві під час масових перевірок після трагедії у Харкові знайшли 33 приватні так звані «пансіонати для літніх людей» та реабілітаційні центри. Стосовно 9 з них вже відкрили кримінальні провадження. Про це повідомив мєр Віталій Кличко, передає пресцентр КГГА.

«Ми постійно перевіряємо комунальні будинки для людей похилого віку і всі соціальні установи міста. Після трагедії, що сталася у Харкові, дали доручення перевірити, чи працюють у Києві подібні приватні заклади для людей похилого віку. Міжвідомчі робочі групи, до яких увійшли представники поліції, ДСНС та Департаменту соціальної політики КМДА, на сьогодні виявили в столиці 33 приватні так звані «пансіонати для літніх людей» та реабілітаційні центри. Стосовно 9 з них вже відкрили кримінальні провадження. І перевірки в столиці тривають», – повідомив Кличко.

Він зазначив, що сьогодні міська влада фактично не може впливати на діяльність таких приватних установ. Оскільки законодавчо це питання не врегульовано.

Нагадаємо, в Харкові 21 січня сталася пожежа в будівлі, яку переобладнали в будинок для людей похилого віку. В результаті пожежі загинули 15 осіб і ще 11 постраждали.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва