Підроблення судового рішення: на Черкащині судитимуть колишнього помічника судді

11:58, 2 февраля 2021
За вчинені злочини особі загрожує покарання до 6 років позбавлення волі.
Підроблення судового рішення: на Черкащині судитимуть колишнього помічника судді
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Золотоніською місцевою прокуратурою Черкаської області погоджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього помічника судді одного із районних судів у Черкаській області за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України) та  зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

«У ході досудового розслідування установлено, що службова особа здійснила підроблення офіційних документів, зокрема декількох рішень районного суду про визнання права власності на земельні ділянки в порядку спадкування, шляхом повної заміни змісту дійсних документів, виконувала підпис від імені судді та в силу своїх службових обов’язків, маючи доступ до гербової печатки суду, робила її відтиск на вказаних судових рішеннях.

Довідково: за вчинені злочини особі загрожує покарання від 3 до 6 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та штраф від п’ятисот до однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 22 січня за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Черкаській області спільно з управлінням стратегічних розслідувань у Черкаській області ДСР НП України викрито помічника судді Тальнівського району Черкаської області під час одержання неправомірної вигоди в сумі 10 тис. грн і 200 доларів США.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва