З початку року українці намагались пронести до судів понад 8 тисяч небезпечних предметів

18:45, 8 февраля 2021
Українці досі нехтують встановленими правилами і приходять до органів Феміди з предметами, категорично забороненими до пронесення.
З початку року українці намагались пронести до судів понад 8 тисяч небезпечних предметів
Джерело фото: Служба судової охорони
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Служба судової охорони повідомила, що з початку року охоронці Феміди попередили пронесення до органів судової влади України понад 8 тисяч заборонених предметів. Про це йдеться у пресслужбі ССО.

Так, у січні цього року відвідувачі органів та установ судової влади намагалися пронести до них 8 250 заборонених предметів, що майже на дві тисячі предметів менше, ніж у грудні минулого року. Таке зменшення пов’язане з великою кількістю вихідних та святкових днів у січні, коли судові установи не працювали.

Як повідомили в управлінні забезпечення безпеки учасників судового процесу центрального органу управління Служби судової охорони, лідерами цього антирейтингу протягом останніх майже півроку лишаються ті самі області України. У січні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади міста Києва й Київської області (894 од.), Харківської (2 243 од.), Дніпропетровської (1 941 од.), Одеської (471 од.) та Запорізької областей (458 од.). Водночас протягом останніх чотирьох місяців спостерігається стійка поступова тенденція зменшення кількості спроб пронесення заборонених предметів до судів міста Києва та Київської області.

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти в січні до судових установ, становлять: ножі – 2 745 од., набої – 2 533 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 1 622 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 469 од. Також у січні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 45 од. електрошокових пристроїв, 21 од. пневматичної і газової зброї, 19 од. вогнепальної зброї та 48 од. травматичної зброї. Були й намагання пронести піротехнічні вироби (фаєри), металеві та дерев’яні палиці й бити, ножиці та викрутки тощо.  

Найбільш законослухняними областями України в цьому рейтингу є Івано-Франківська, Чернівецька та Волинська області. Так, на Прикарпатті не було зафіксовано жодної спроби пронесення до органів та установ судової влади заборонених предметів, на Буковині – 15, а на Волині – 17 спроб.

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Також ми писали, що Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області перейшов під охорону ССО.

Нагадаємо, що у Кам’янці-Подільському судові охоронці «рятували суддю».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська