У Кам’янці-Подільському судові охоронці «рятували суддю»

18:06, 10 декабря 2020
За сценарієм навчань ССО, на суддю був здійснений раптовий напад із ножем.
У Кам’янці-Подільському судові охоронці «рятували суддю»
Джерело фото: sso.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У стінах Кам’янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області сьогодні, 10 грудня, співробітники Служби судової охорони провели навчальну операцію «Порятунок судді», передає пресслужба ССО. 

За легендою тактико-спеціального навчання до храму Феміди намагалося вдертися з десяток розлючених чоловіків: вони гамселили по вхідних дверях та навіть застосували димові шашки. Але на допомогу наряду судових охоронців вчасно прибули підрозділи швидкого реагування та особистої безпеки суддів із Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області.

Навчання видалися і справді реалістичними. Командири змоделювали одразу декілька сценаріїв, за якими розгорталися події. До слова, додали й абсолютно нові: створення зеленого коридору для автомобіля, у якому перебуває евакуйований суддя та який блокує агресивний натовп.  

Також цього дня за сценарієм на суддю був здійснений раптовий напад із ножем, а в залі судових засідань у підрозділ особистої безпеки суддів полетіла граната. Попри те, що це були лише навчання, адреналін зашкалював у всіх учасників, адже такого повороту подій ніхто не очікував. Отож судові охоронці мали самостійно приймати рішення та швидко діяти, оскільки рахунок йшов на секунди.

І хоча наші спецпризначенці неодноразово відпрацьовували прийоми з витіснення натовпу, евакуації судді та затримання правопорушників, щоразу тактичні навчання відбуваються по-новому. Насамперед охоронцям Феміди варто зорієнтуватися у приміщенні суду й ніколи не забувати про головне правило: горою стояти один за одного. Саме командна робота в таких ситуаціях (а надто – коли вони трапляються в реальному житті) відіграє надважливу роль.

Судові охоронці Хмельниччини вкотре продемонстрували високий рівень підготовки, вміння швидко приймати рішення в нестандартних ситуаціях та блискавично діяти, коли судді, працівникам апарату й відвідувачам суду загрожує небезпека.

«Запевняю, в установах правосуддя Хмельниччини, які охороняє Служба судової охорони, було, є та буде безпечно», - підсумував навчання заступник начальника Територіального управління Служби судової охорони у Хмельницькій області полковник Служби судової охорони Ігор Кирник.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ССО взяла під охорону Дунаєвецький райсуд Хмельницької області. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді