У Києві з’явилася незвичайна церква-МАФ, фото

08:00, 9 февраля 2021
МАФ-церква з'явилася на вулиці Євгена Коновальця біля житлових будинків.
У Києві з’явилася незвичайна церква-МАФ, фото
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Церква-кіоск з'явилася в центрі Києва - в Печерському районі столиці. Вагончик із куполом і хрестом з'явився на зеленій зоні, передає ukrrain.com.

У місцевих жителів незвичайна споруда викликала обурення, оскільки МАФ-церкву встановили на зеленій зоні. У коментарях користувачі пишуть, що це модульний будівельний вагончик, який коштує близько 25 тисяч гривень.

«Шановна спільнота, а скажіть, якого такого патріархату з'явився ларьок нагорі Коновальця? Так зазвичай мітить територію тільки одна церква, моsкальського підпорядкування. А потім замість скверу з'являється або капітальне кубло, або, взагалі, висотка...» - пишуть місцеві жителі у соцмережах.

На даху МАФу встановили купол із хрестом. Місцеві жителі намагаються з'ясувати, до якого патріархату належить цей «шедевр» архітектури. Багато користувачів припускають, що міні-церква підпорядковується РПЦ.

У мережі також з'явилися припущення про те, що таким чином невідомий забудовник намагається у незаконний спосіб забрати ділянку землі, на якому пізніше «виросте» багатоповерхівка.

«Мабуть, із розрахунком на те, що церкву не ризикнуть зачепити», - пишуть місцеві жителі в Facebook.

Вагончик з'явився у дворі в ніч на 30 січня. Жителі району вже подали запит до Контактного центру міста. Звернення перенаправили до Управління національностей та релігій. Відповідь має прийти 19 лютого.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва