Радник Єрмака Милованов пояснив ситуацію з МВФ

14:38, 13 февраля 2021
За його словами, «державницький підхід означає займати позицію в інтересах держави».
Радник Єрмака Милованов пояснив ситуацію з МВФ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Радник керівника Офісу Президента Андрія Єрмака Тимофій Милованов зробив заяву щодо ситуації з перемовинами з МВФ. Відповідний пост він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

«Державницький підхід означає займати позицію в інтересах держави. А це значить потрібно тримати тверду позицію. Тверда позиція, в свою чергу, це затримки. Бо обидві сторони шукають компроміс, але кожна хоче досягти найкращого результату для себе. Чим краще ситуація в макроекономіці, бюджеті, та фінансах в Україні та на світовому ринку, тим легше обходяться такі затримки. Єдине, що інколи, одна сторона комунікує асиметрично. Результат - в ЗМІ підсвічена позиція однієї сторони.

Частина спеціального коментаря, який пішов в новини від мене:

«И финансовая - макроэкономическая стабильность поддерживается, системных рисков нет, ситуация с бюджетом нормальная. И переговорная с МВФ. Украинская сторона работает, прежде всего, в интересах государства и делает все возможное для достижения договорённостей с МВФ. В то же время как в любом переговорном процессе есть принципиальные вопросы, связанные в том числе и с независимостью государственного управления. Которые всегда и делают наши переговоры деликатными и сложными. Каждый отстаивает свою позицию, делает это твёрдо, соответственно переговоры занимают время. И это нормально. Обеим сторонам нужно найти компромиссы в общих интересах. В этом и состоит суть переговоров», — йдеться у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Україна поки не отримає транш від МВФ: потрібен прогрес, в тому числі, в судовій реформі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва