НБУ планує масштабну діджиталізацію

12:40, 16 февраля 2021
НБУ приєднався до Global financial innovation network.
НБУ планує масштабну діджиталізацію
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Голова Національного банку України Кирило Шевченко повідомив, що НБУ приєднався до Глобальної мережі фінансових інновацій (Global financial innovation network, GFIN). Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook.

«Ми обрали курс на масштабну діджиталізацію та розвиток в Україні сталої фінтех-екосистеми. Для цього ми сьогодні об’єднуємося із глобальними регуляторами.

Для нас — це можливість значно підвищити рівень проникнення інновацій до фінансового сектору. Відтепер ми більше залучені до обміну досвідом, до отримання експертної допомоги у побудові регуляторної "пісочниці", до вивчення інноваційних рішень у роботі з потенційними ризиками.

Загалом, в умовах світу, який дуже швидко міняється, хочу наголосити — Нацбанк України готовий до інновацій, до повноцінної фінтех-екосистеми з новітніми фінансовими сервісами та доступними цифровими послугами.

Фінансові інновації або фінтех – це поєднання технологій та новацій, щоб забезпечити зручний та “безшовний” платіжний досвід та інклюзивний сервіс для кінцевого споживача фінансових послуг.

Упевнений, що у нашій країні фінтех-компанії та традиційні гравці (наприклад, банки) зможуть досягти успішної та взаємовигідної співпраці: перші – створювати нові клієнтоорієнтовані пропозиції, а другі – масштабувати їх на своє коло клієнтів.

Як наслідок, фінансовий ринок отримає новий поштовх для розвитку сучасних фінансових сервісів, а клієнти – посилення конкуренції та якісніші фінансові продукти.

Ось формула для успішного розвитку прогресивної фінансової системи – постійний пошук кращих рішень для клієнта та стимулювання інновацій. Рухаємось до цієї мети разом зі світовою спільнотою!», — зазначив він.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що в Україні можуть створити спеціалізований фінансовий суд.

Крім того, в Україні може з’явитись е-гривня.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді