У МОН закликали передивитись підхід до оплати праці педагогів

17:35, 16 февраля 2021
Дискусії щодо зміни підходу до фінансування роботи учителя тривають.
У МОН закликали передивитись підхід до оплати праці педагогів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Оклад має становити основну частину заробітної плати викладача. Про це повідомив заступник Міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв’ю газеті «Сучасна освіта України», передає Міністерство фінансів України.

Йдеться про те, що треба змінити підхід до формування заробітної плати. Оклад має становити основну її частину. Щоб ані директор закладу, ані управління освіти не могло вирішувати: платити надбавку, чи ні. Таким чином молодий учитель отримуватиме більше ніж зараз.

«Рішення про цільову субвенцію молодим учителям, як на мене, не вирішувало питання комплексної підтримки цієї категорії педагогів. Адже, відверто скажемо, одноразова виплата у 9‒10 тисяч гривень не стане стимулом для молодої людини пов’язати життя зі школою. Надання цих коштів не вирішить проблему низької зарплати педагога-початківця. Отже, дискусії щодо зміни підходу до фінансування роботи учителя тривають», ‒ наголосив заступник Міністра фінансів.

За його словами, Мінфін формує середньостроковий прогноз бюджету на наступні роки.

«Ми надіслали міністерствам запити. Кожне з них має напрацювати стратегії й цілі, як саме діяти упродовж наступних трьох років. І ми дискутуватимемо про можливе збільшення фінансування й ефективність використання наявних коштів. Але «першу скрипку» повинно грати профільне міністерство», ‒ впевнений Роман Єрмоличев.

Він зауважив, що не треба думати, що держава просто заощаджує кошти.

«Ми надаємо суттєві ресурси для підтримки шкіл. За останні роки спрямовані близько 10 млрд капітальних видатків. У держбюджеті на 2021 рік відповідні видатки навіть збільшено: виділили кошти і на програми «Спроможна школа для кращих результатів», і на Нову українську школу, й інші програми. Навіть в умовах пандемії держава розуміє, що освіта є базовою основою розвитку країни. Однак мусимо ці кошти використовувати ефективно. Тому вкрай важливо здійснювати системний аналіз», ‒ переконаний заступник Міністра фінансів.

Раніше «Судовою-юридична газета» писала, що МОН анонсувало продовження шкільної реформи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України