Державний реєстратор підозрюється у заволодінні нерухомістю на мільйон гривень

17:50, 17 февраля 2021
Зловмисник змінював кадастрові дані по підроблених документах, які надавали інші учасники групи.
Державний реєстратор підозрюється у заволодінні нерухомістю на мільйон гривень
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Працівники Головного слідчого управління Національної поліції України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо державного кадастрового реєстратора – учасника організованої злочинної групи. 45-річний мешканець Київщини в ролі виконавця у складі групи скоював злочини, зокрема – заволодіння майном та грошима потерпілих на мільйон гривень. Про це повідомляє пресслужба управління комунікації Національної поліції України.

Зазначається, що поліцейські встановили, що з метою одержання неправомірної вигоди два чоловіки створили організовану групу для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів. Вони здійснювали керівництво злочинною групою та брали участь у злочинах у ролі організаторів. Повідомляється, що діяли вони у період із 2016 по 2018 рік.

Також повідомляють, що у складі групи було задіяно ще сім осіб. Одним з яких був кадастровий реєстратор. Таким чином, маючи доступ до Державного земельного кадастру, програмним забезпеченням якого є Національна кадастрова система, він використав підроблені документи, які надали йому інші учасники організованої групи, та вніс до системи несанкціоновані зміни щодо відомостей про права власності на об’єкт нерухомості без відома фактичних власників.

«Наразі обвинувальний акт щодо 45-річного підозрюваного направлено до суду. Зловмиснику інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України», - повідомили у поліції.

Чоловікові загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Раніше «Судовою-юридична газета» писала, що на Харківщині затримали інтернет-шахрая, який привласнив понад 150 тисяч гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва