У Києві викрили хакерське угруповання, яке здійснювало кібератаки на компанії в Європі та США

19:10, 17 февраля 2021
Від злочинних дій хакерів постраждали 150 іноземних компаній.
У Києві викрили хакерське угруповання, яке здійснювало кібератаки на компанії в Європі та США
Джерело фото: офіс Генпрокуратура
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У результаті масштабної спецоперації прокуратури, СБУ та представників правоохоронних органів США та Франції викрито групу хакерів, які здійснювали масові втручання в роботу серверів компаній європейських країн та США. Про це повідомляє офіс Генерального прокурора. 

За даними слідства, з вересня 2020 року група хакерів з України, використовуючи шкідливе програмне забезпечення, а саме так звану програму-вимагача типу «Egregor Ransomware», призначену для викрадення персональних даних, паролів, логінів та платіжних даних, здійснювала масові втручання в роботу серверів компаній США та країн Європи.

За нерозголошення викраденої інформації та дешифрування уражених комп’ютерних мереж зловмисники вимагали значні грошові кошти.

«За попередніми даними, з використанням вірусної програми було уражено близько 150 іноземних компаній. Збитки від діяльності угруповання сягають 80 млн доларів США», - зазначають у повідомлені.

У межах досудового розслідування проведено обшуки на території м. Києва, у ході яких виявлено та вилучено комп’ютерне та серверне обладнання, за допомогою якого хакерами здійснювалась протиправну діяльність.

Учасникам угруповання повідомлено про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою організатору угрупування. Слідчі дії тривають.

Раніше «Судовою-юридична газета» повідомляла, що у США засудили українця за "відмив" мільйонів доларів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва