Як надається відпустка неповнолітньому працівнику

20:00, 20 февраля 2021
Неповнолітні особи мають додаткові пільги при наданні відпусток.
Як надається відпустка неповнолітньому працівнику
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Державна служба з питань праці у Дніпроперовській області роз’яснила особливості надання відпустки неповнолітнім працівникам. 

 Так, відповідно до вимог ст. 75 КЗпП України тривалість щорічної основної відпустки для працівників, що не досягли 18 років, складає 31 день. При цьому святкові і неробочі дні (стаття 73 КЗпП України) при визначенні тривалості щорічних відпусток не враховуються.

 Відповідно до ч. 5 ст. 80 КЗпП України та ч. 5 ст. 11 Закону України «Про відпустки» забороняється відмовляти у щорічній відпустці неповнолітнім працівникам впродовж робочого року. Особам віком до вісімнадцяти років заміна всіх видів відпусток грошовою компенсацією заборонена.

 Ст. 79 КЗпП України визначає порядок і умови надання щорічних відпусток. Так, щорічні основна та додаткові відпустки повної тривалості у перший рік роботи надаються працівникам після закінчення шести місяців безперервної роботи на даному підприємстві, в установі, організації.    

 При цьому, відповідно до ст. 195 КЗпП України неповнолітні особи мають додаткові пільги з надання відпусток, а саме: у перший рік роботи відпустка тривалістю у 31 календарний день може бути надана за заявою неповнолітнього працівника до настання піврічного терміну безперервної роботи на визначеній посаді.

Раніше ми розповідали, як надається допомога по частковому безробіттю.

Також ми пояснювали, в яких випадках працівник не зобов'язаний повідомляти роботодавця про звільнення за два тижні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути у курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва